FAQ

Over yerba mate

Wat is yerba mate?

Yerba mate is een plant die in grote delen van Zuid-Amerika groeit. De bladeren van deze plant worden gedroogd, en dit vormt de 'thee' die we mate noemen, ookal is het technisch gezien niet echt thee, maar een geheel eigen soort drankje.

Hoe smaakt yerba mate?

Yerba mate heeft een karakteristieke smaak die wordt beschreven als grassig, rokerig en bitter. Als je net begint met het drinken van yerba mate raden we aan om suiker of honing toe te voegen aan de yerba mate om de smaak te verzachten.

Welke smaak moet ik kiezen?

Uiteindelijk is dit natuurlijk helemaal aan jou, maar we hebben natuurlijk wel een paar aanbevelingen. Yerba mate heeft net als koffie een bijzondere smaak waar je in eerste instantie waarschijnlijk een beetje aan moet wennen. Daarom is het belangrijk dat je de juiste smaak kiest, zodat je de eerste keer niet afgeschrikt wordt.

Er zijn een paar merken die we aanraden wanneer je voor het eerst yerba mate wilt drinken. Deze zijn niet extreem bitter, en soms zelfs een beetje zoet:

  • CBSé; Dit is een Argentijns merk. De yerbas van CBSé zijn vaak zoet en hebben bijvoorbeeld fruit of iets anders als toevoeging.
  • Verde Mate; Dit is een merk met yerba mate uit Brazilië. Ze hebben veel verschillende soorten, maar belangrijk is dat hun yerba luchtgedroogd is, in plaats van gerookt. Dit maakt het minder bitter, en daarmee veel toegankelijker voor een beginnnende drinker van yerba mate.

Je kunt in onze webshop filteren op intensiteit, dus doe dat vooral!

Wat zijn de voordelen van het drinken van yerba mate?

Yerba mate geeft je extra energie, en bevordert je focus. Daarnaast ondersteunt het je lichaam bij gewichtsverlies en versterkt het je immuunsysteem

Kan yerba mate helpen bij het afvallen?

Zeker weten. Yerba mate helpt bij het afvallen doordat het je metabolisme verhoogt, eetlust vermindert en het je de energie geeft voor lichamelijke activiteit. Yerba mate bevat ook antioxidanten die kunnen bijdragen aan de gezondheid en het welzijn tijdens het afvallen.

Bevat yerba mate cafeïne?

Ja, yerba mate bevat ongeveer evenveel cafeïne als koffie. Het bevat ook andere stimulerende stoffen zoals theobromine en theofylline, waardoor het heel populair is onder sporters.

Hoe bewaar ik yerba mate?

Yerba mate moet worden bewaard op een koele en droge plaats, bij voorkeur in een luchtdichte verpakking om de versheid te behouden.

Waar komt jullie yerba mate vandaan?

Onze yerba mate komt rechtstreeks uit Zuid-Amerika, waar het al eeuwenlang wordt geproduceerd en geconsumeerd.

Kan ik yerba mate drinken als ik zwanger ben of borstvoeding geef?

Gezien het hoge cafeïnegehalte in yerba mate raden we af om yerba mate te drinken tijdens de zwangerschap of borstvoeding.

Over je bestelling

Hoe lang duurt de bezorging?

Meestal versturen we een bestelling binnen 1-2 werkdagen. Dat betekent dat je jouw bestelling na 3 à 4 werkdagen vaak al in huis hebt.

Kan ik de bezorging volgen?

Jazeker! Je krijgt een mailtje als jouw bestelling is verzonden met daarin de track and trace code. Je kunt jouw bestelling ook volgen via de chatfunctie, linksonderin op onze website.

Mijn bestelling is na 4 werkdagen nog niet bezorgd :-(

Dat is natuurlijk heel vervelend. We streven ernaar om alle bestelling in ieder geval binnen 4 werkdagen te laten bezorgen , maar soms gaat er wel eens iets mis. In dat geval vragen we je om even contact met ons op te nemen via de contact pagina. Dan kunnen wij kijken wat er aan de hand is.

Kan ik mijn bestelling retourneren

Je hebt het recht om een bestelling tot 14 dagen na ontvangst retour te sturen. Het is hierbij wel belangrijk dat accessoires ongebruikt in de originele verpakking zitten, en dat yerba mate ongeopend is. Neem contact met ons op als je (een deel van) jouw bestelling retour wilt sturen.